Vitafórum az új Nemzeti Alaptantervről

Az Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoport elkészítette az új Nemzeti alaptantervet megalapozó javaslatát, melyet az Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoport honlapjáról (https://www.oktatas2030.hu/) tölthetnek le.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Elnöksége úgy döntött, hogy internetes fórumon gyűjti össze a fizikatanárok, fizikusok gondolatait a tervezettel kapcsolatban.

Megkeresésünkre Juhász András (ELTE Fizikai Intézet Általános Fizika Tanszék) vállalta, hogy megfogalmaz egy-egy gondolatébresztőt, melyeket itt olvashat: Juhász András_NAT

Ezzel szeretnénk elindítani egy a megújított NAT-tal foglalkozó, reményeink szerint széles körűvé váló szakmai diszkussziót.

Kérjük, hogy véleményeiket legkésőbb 2018. szeptember 30-ig az elft.nat”at”gmail.com e-mail címre küldjék el.

A közoktatásban tanító fizikatanárok számára külön kérdőív készül, amelyet hamarosan küldünk. A vélemények beérkezését és feldolgozását követően 2018. október 19-én (péntek) délután 14:00 órára az ELTE-n egy vitafórumot hirdetünk meg, amelyre meghívjuk a NAT készítőit, hogy mondjanak pár szót a koncepcióról. A fizika és a kémiatanárok aktív részvételére is számítunk.